سرگذشت پر رنج سه خواهر داستان‌نویس/ خواهران بونته از درخشش تا مرگ هولناک

ادبیات کلاسیک دنیا بخشی از پرفروش‌ترین کتاب‌های خود را مدیون سه خواهر داستان‌نویس انگلیسی است؛ کسانی که در رنج و سختی زیستند، داستان نوشتند و در جوانی از دنیا رفتند.

سرگذشت پر رنج سه خواهر داستان‌نویس/ خواهران بونته از درخشش تا مرگ هولناک

ادبیات کلاسیک دنیا بخشی از پرفروش‌ترین کتاب‌های خود را مدیون سه خواهر داستان‌نویس انگلیسی است؛ کسانی که در رنج و سختی زیستند، داستان نوشتند و در جوانی از دنیا رفتند. سه‌شنبه (28 می) سالگرد درگذشت «آن برونته»، خواهر کوچک‌ امیلی و شارلوت برونته است؛ نویسندگان قرن نوزدهمی که با انتشار کتاب‌هایشان در دهه‌های 40 و 50 به چهره‌های معروف ادبیات کلاسیک جهان تبدیل شدند. به همین بهانه نگاهی داریم به زندگی و آثار این سه داستان‌نویس. امیلی برونته امیلی معروف‌ترین عضو خانواده‌ی برونته‌ها، در سال 1818 میلادی به دنیا آمد. او با نوشتن تنها یک داستان با مضمون عشق و انتقام، بیشتر از خواهرانش به شهرت و محبوبیت رسید. «بلندی‌های بادگیر» یک سال پیش از مرگ امیلی منتشر شد. رمانی که بر پایه‌ی عشق و احساس نوشته شده بود، اما در آن دوره با استقبال خوبی همراه نشد. پس از مرگ امیلی برونته در 30 سالگی، «بلندی‌های بادگیر» به شدت مورد توجه قرار گرفت. امیلی برونته رویاها و آرزوهای خود را در این رمان به تصویر کشیده است. کسی که در دو سالگی مادرش را از دست داد و بقیه‌ی زندگی کوتاه خود را زیر سایه‌ی پدری سخت‌گیر گذراند. او در تنها داستانی که نوشت، احساسات پرشور و سرکش، اما سرکوب‌شده‌ی خود را طوری ترسیم کرد که باعث شد «بلندی‌های بادگیر» تا امروز جزو پرفروش‌ترین رمان‌های عاشقانه‌ی جهان باشد، به زبان‌های مختلف دنیا ترجمه شود و بارها مورد اقتباس سینمایی قرار بگیرد.

بیشتر بخوانید: چرا خواهران برونته جوانمرگ شدند؟

بیشتر بخوانید: زندگی عجیب و غریب خواهران برونته این کتاب نخستین‌بار با عنوان «عشق هرگز نمی‌میرد» در ایران به چاپ رسید. امیلی برونته هرگز ازدواج نکرد، مدتی را به عنوان معلم سرخانه کار کرد و در 30 سالگی بر اثر بیماری سل و پیش از به پایان رساندن رمان دومش از دنیا رفت. شارلوت برونته شارلوت برونته با نوشتن رمان «جین ایر» به شهرت رسید. داستانی که اکثر اهالی ادبیات معتقدند براساس زندگی واقعی، تجربه‌ها، رنج‌ها و آرزوهای خود نویسنده نوشته شده است. شارلوت در سال 1816 به دنیا آمد. هر چند بیشتر از خواهرانش عمر کرد و در 38 سالگی با معاون پدرش ازدواج کرد؛ اما سرنوشت او هم مانند خواهرانش با بیماری و مرگ گره خورده بود. او یک سال بعد از ازدواجش و در سال 1855 به سل مبتلا شد و درگذشت. شارلوت برونته را با رمان معروفش «جین ایر» می‌شناسند؛ در حالی که او پیش از نوشتن آن، داستانی با عنوان «استاد» نوشت که توسط ناشر پس فرستاده شد. همین اتفاق باعث شد شارلوت «جین ایر» را با نام مستعار بنویسد که بعد از مرگش منتشر شد و به یکی از محبوب‌ترین رمان‌های دنیا تبدیل شد. وی بعد از «جین ایر» باز هم داستان‌نویسی را دنبال کرد. «شرلی» و «ویولت» نام کتاب‌های دیگر این نویسنده هستند.

بیشتر بخوانید: نامه های کافکا به ملینا و پاسخ های ملینا به کافکا/ ماجرای عاشقانه آن ها آن برونته «آن» کوچکترین عضو خانواده‌ی برونته‌ها بود که پس از تولد، مادرش را از دست داد. او در زمان حیاتش دو داستان با عنوان «اگنس گری» و «مستاجر عمارت وایدفل» نوشت که انتشار همزمان «اگنس گری» با رمان «جین ایر» استقبال و فروش آن را تحت تاثیر قرار داد. «آن» دو سال پس از امیلی و در سال 1820 زاده شد. هر چند درونمایه‌ داستان‌های او شبیه داستان‌های خواهرانش بود، اما در نوع بیان و لحن تفاوت زیادی با آن‌ها داشت. او در 29 سالگی و مثل خواهران دیگرش بر اثر بیماری سل از دنیا رفت. داستان کتاب‌های «آن» هم مانند کتاب‌های دو خواهر دیگرش، نشات گرفته از زندگی واقعی اوست. داستان‌هایی که تحت تاثیر اتفاقات انگلستان عصر ملکه ویکتوریا نوشته شده‌اند. قهرمان این داستان‌ها خواهان عشق هستند و برای فرار از فقر مبارزه می‌کنند. از خواهران برونته علاوه بر داستان‌های معروف‌شان، اشعاری هم به جا مانده است.

منبع: ایسنا

کد مطلب: ۲۱۶۱۶۰
لینک کوتاه کپی شد

پیوندها

دیدگاه

تازه ها

یادداشت