دکتر محمدامین خجسته‌نژاد: در پزشکی زیبایی، شناخت نیاز واقعی پوست و چهره مهم‌تر از دنبال کردن ترندهاست

​گفت‌وگو با دکتر محمدامین خجسته‌نژاد درباره ترندهای زیبایی، جوان‌سازی پوست و تغییر نگاه جامعه به پزشکی زیبایی

دکتر محمدامین خجسته‌نژاد: در پزشکی زیبایی، شناخت نیاز واقعی پوست و چهره مهم‌تر از دنبال کردن ترندهاست

پزشکی زیبایی در سال‌های اخیر از یک حوزه صرفاً مرتبط با تغییرات ظاهری فاصله گرفته و موضوعاتی مانند جوان‌سازی، سلامت پوست، پیشگیری از تغییرات ناشی از افزایش سن و حفظ شادابی چهره نیز مورد توجه قرار گرفته است. در همین راستا، انتخاب روش مناسب و استفاده صحیح از ظرفیت‌های پزشکی اهمیت ویژه‌ای پیدا کرده است. به همین بهانه، در گفت‌وگویی با دکتر محمدامین خجسته‌نژاد، درباره تغییرات این حوزه، ترندهای روز زیبایی، مراقبت از پوست و دغدغه‌های مراجعه‌کنندگان صحبت کرده‌ایم.

در ابتدای این گفت‌وگو، ضمن تشکر از دکتر محمدامین خجسته‌نژاد برای حضور در این گفت‌وگو، درباره موضوعات مختلف حوزه پزشکی زیبایی با ایشان صحبت کردیم.

دکتر محمدامین خجسته‌نژاد نیز ضمن خوشامدگویی به مخاطبان، ابراز امیدواری کرد این گفت‌وگو بتواند برای افرادی که به سلامت پوست و زیبایی خود اهمیت می‌دهند، مفید و کاربردی باشد.

در ادامه، از دکتر محمدامین خجسته‌نژاد درباره یکی از موضوعات روز حوزه زیبایی، یعنی تغییرات مداوم ترندهای زیبایی، پرسیدیم و اینکه آیا دنبال کردن ترندهای زیبایی همیشه می‌تواند تصمیم درستی باشد.

او در پاسخ به این پرسش گفت: «لزومـاً خیر. ترندها می‌توانند باعث آشنایی مردم با روش‌های جدید شوند، اما نباید مبنای اصلی تصمیم‌گیری قرار بگیرند. چیزی که برای یک فرد مناسب است، الزاماً برای فرد دیگری مناسب نیست. ساختار صورت، کیفیت پوست، سن، شرایط جسمی و حتی سبک زندگی افراد با یکدیگر متفاوت است. بنابراین بهتر است افراد به جای دنبال کردن صرف یک ترند، ابتدا شرایط خودشان را بشناسند و سپس درباره روش مناسب تصمیم بگیرند.»

در بخش دیگری از این گفت‌وگو، درباره افزایش توجه جامعه به مفهوم «جوان‌سازی» در مقایسه با «تغییر چهره» صحبت کردیم و از دکتر خجسته‌نژاد پرسیدیم که علت این تغییر نگاه را چگونه ارزیابی می‌کند.

وی در پاسخ توضیح داد: «به نظر می‌رسد نگاه مردم نسبت به زیبایی در حال تغییر است. بسیاری از افراد امروز بیشتر به دنبال حفظ شادابی و کیفیت پوست و کاهش نشانه‌های خستگی و افزایش سن هستند تا اینکه تغییر اساسی در فرم چهره خود ایجاد کنند. این موضوع می‌تواند باعث شود اقدامات زیبایی بیشتر با هدف حفظ ویژگی‌های طبیعی فرد انجام شوند.»

یکی دیگر از موضوعاتی که در این گفت‌وگو مطرح شد، زمان مناسب برای شروع اقدامات زیبایی بود. از دکتر محمدامین خجسته‌نژاد پرسیدیم آیا افراد برای شروع اقدامات زیبایی حتماً باید منتظر ایجاد چین‌وچروک یا تغییرات واضح در چهره باشند؟

او در پاسخ گفت: «این موضوع برای همه افراد یکسان نیست و نمی‌توان یک سن مشخص را برای همه تعیین کرد. مراقبت از پوست از سنین پایین اهمیت دارد، اما اینکه فرد به اقدام پزشکی نیاز دارد یا خیر، باید بر اساس شرایط پوست و صورت او بررسی شود. در بسیاری از موارد، اصلاح سبک زندگی و مراقبت صحیح از پوست می‌تواند اهمیت زیادی داشته باشد و لزوماً هر فردی نیازمند اقدام زیبایی پزشکی نیست.»

در ادامه گفت‌وگو، موضوع مراقبت از پوست و اشتباهات رایج افراد در این زمینه را مطرح کردیم. دکتر محمدامین خجسته‌نژاد درباره مهم‌ترین اشتباهاتی که افراد در مراقبت از پوست خود مرتکب می‌شوند، اظهار کرد: «یکی از اشتباهات این است که افراد بدون شناخت نوع پوست خود، محصولات مختلف را صرفاً بر اساس تبلیغات یا توصیه اطرافیان استفاده می‌کنند. اشتباه دیگر، تغییر مداوم محصولات و انتظار برای نتیجه فوری است. مراقبت از پوست معمولاً نیازمند استمرار و انتخاب محصولات متناسب با شرایط فرد است. همچنین محافظت در برابر نور خورشید موضوعی است که نباید نادیده گرفته شود.»

در بخش دیگری از این گفت‌وگو، این موضوع را مطرح کردیم که آیا افزایش تعداد اقدامات زیبایی می‌تواند الزاماً به معنای رسیدن به نتیجه بهتر باشد یا خیر.

دکتر خجسته‌نژاد در پاسخ به این موضوع گفت: «لزومی ندارد چنین باشد. در پزشکی زیبایی، هدف صرفاً افزایش تعداد اقدامات نیست. گاهی یک اقدام مناسب می‌تواند نتیجه قابل قبولی ایجاد کند و در موارد دیگر ممکن است اصلاً نیازی به اقدام جدید نباشد. مهم این است که پزشک شرایط فرد را بررسی کند و بر اساس نیاز واقعی او تصمیم بگیرد.»

همچنین درباره ترکیب چند روش زیبایی با یکدیگر و اینکه آیا انجام همزمان چند اقدام می‌تواند همیشه نتیجه بهتری ایجاد کند، از وی سؤال کردیم.

او در پاسخ توضیح داد: «ترکیب روش‌ها در برخی شرایط می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد، اما این مسئله کاملاً وابسته به شرایط فرد است. باید مشخص شود هر روش چه هدفی دارد و آیا ترکیب آنها برای فرد مورد نظر منطقی و ایمن است یا خیر. نمی‌توان یک نسخه ثابت برای همه افراد در نظر گرفت.»

در ادامه، یکی از دغدغه‌های مهم مراجعه‌کنندگان را مطرح کردیم؛ اینکه افراد پیش از انجام هر اقدام زیبایی چه سؤالاتی باید از پزشک خود بپرسند.

دکتر محمدامین خجسته‌نژاد در این‌باره گفت: «بهتر است درباره هدف اقدام، روش پیشنهادی، نتیجه‌ای که واقع‌بینانه می‌توان انتظار داشت، عوارض احتمالی، مراقبت‌های قبل و بعد و همچنین محدودیت‌های روش سؤال کند. مراجعه‌کننده باید با اطلاعات کافی تصمیم بگیرد و اگر پاسخ سؤالی برایش روشن نیست، حتماً درباره آن توضیح بیشتری بخواهد.»

یکی دیگر از موضوعات مطرح‌شده در این گفت‌وگو، احتمال مخالفت پزشک با انجام یک اقدام زیبایی برای مراجعه‌کننده بود. از دکتر خجسته‌نژاد پرسیدیم آیا ممکن است پزشک در جلسه مشاوره به این نتیجه برسد که یک اقدام زیبایی برای فرد مناسب نیست؟

وی در پاسخ تأکید کرد: «بله، قطعاً. مشاوره فقط برای انتخاب یک روش نیست؛ بلکه برای بررسی این موضوع است که آیا فرد اساساً به آن اقدام نیاز دارد یا خیر. اگر به این نتیجه برسیم که یک روش با شرایط یا انتظارات فرد تناسب ندارد، طبیعتاً باید این موضوع را با او مطرح کنیم و گزینه‌های دیگر یا حتی عدم انجام اقدام را در نظر بگیریم.»

در ادامه از دکتر محمدامین خجسته‌نژاد درباره تغییر نگرش مردم نسبت به زیبایی پرسیدیم و اینکه به نظر او مهم‌ترین تغییری که در سال‌های اخیر در نگاه افراد به زیبایی ایجاد شده، چیست.

او در پاسخ گفت: «به نظر من، توجه به طبیعی بودن نتیجه و حفظ ویژگی‌های شخصی چهره بیشتر شده است. بسیاری از مراجعه‌کنندگان دیگر صرفاً به دنبال تغییر نیستند و درباره کیفیت، ایمنی و تناسب نتیجه با چهره خودشان سؤال می‌کنند. این تغییر نگاه می‌تواند به تصمیم‌گیری آگاهانه‌تر کمک کند.»

در پایان این گفت‌وگو، از دکتر محمدامین خجسته‌نژاد خواستیم توصیه‌ای کلی برای افرادی داشته باشد که قصد انجام اقدامات زیبایی دارند.

وی در پایان گفت: «مهم‌ترین توصیه من این است که افراد برای زیبایی، سلامت را در اولویت قرار دهند. هر اقدامی که انجام می‌شود باید متناسب با شرایط همان فرد باشد و تصمیم‌گیری نباید صرفاً بر اساس تبلیغات، ترندهای فضای مجازی یا نتیجه‌ای که فرد دیگری گرفته است انجام شود. زیبایی زمانی می‌تواند نتیجه مطلوبی داشته باشد که در کنار سلامت، شناخت درست و تصمیم‌گیری آگاهانه قرار بگیرد.»

کد مطلب: ۳۹۰۴۳۳
لینک کوتاه کپی شد

پیوندها

دیدگاه

تازه ها

یادداشت