خرداد گرمِ تئاتر/ صحنه‌گردانی از جعفر والی تا بهرام افشاری

بی‌راه نیست اگر این ادعا مطرح شود که این روزها در بین همه رشته‌های هنری کشور، از سینما گرفته تا هنرهای تجسمی، موسیقی و... «هنرهای نمایشی» به پویاترین رشته هنری تبدیل شده و روز به روز بر تعداد مخاطبانش افزوده می‌شود.

خرداد گرمِ تئاتر/ صحنه‌گردانی از جعفر والی تا بهرام افشاری

 نمایش‌هایی از بهرام افشاری، آرش عباسی، احسان گودرزی، جعفر والی، سجاد افشاریان و...در این ماه(خرداد ۱۴۰۱) روی صحنه می‌روند. این فقط نمایش‌های است که در یکی از سالن‌های اصلی شهر برگزار می‌شود. به این اجراها ده‌ها اثر شاخص دیگر می‌توان اضافه کرد که در دیگر سالن‌های شهر در حال اجرا هستند.

 تئاتر کشور طی ماه‌های اخیر وضعیت خاصی را تجربه می‌کند که در سال‌های اخیر کمتر شاهد آن بوده‌ایم، هر شب نمایش‌های مختلفی در سالن‌های تئاتر تهران روی صحنه می‌روند و بیشتر از همیشه شاهد پویایی هنرهای نمایشی هستیم. مطالعات میدانی نشان می‌دهد طی دهه گذشته هیچگاه تا به این حد شاهد اجرای آثار شاخص در سطح تئاتر کشور نبوده‌ایم.

تقریبا هر شب در اکثر سالن‌ها جای سوزن انداختن نیست و مخاطبان بی‌شماری از آثار مختلفی که اجرا می‌شوند دیدن می‌کنند. اینکه این تئاترها چه ساختار و شیوه اجرا و محتوایی دارند نیاز به مطالعه و بررسی بیشتر دارد که در روزهای آینده به شکل مفصل بدان خواهیم پرداخت، در حال حاضر مهم شور و شوقی است که به میدان تئاتر کشور بازگشته است.

بی‌راه نیست اگر این ادعا مطرح شود که این روزها در بین همه رشته‌های هنری کشور، از سینما گرفته تا هنرهای تجسمی، موسیقی و... «تئاتر» به پویاترین رشته تبدیل شده است و روز به روز بر تعداد مخاطبانش افزوده می‌شود. تئاتری که روزگاری نه چندان دور که ایران سال‌های آغازین تجدد را تجربه می‌کرد، میدان دار هنر کشور بود انگار دوباره جایگاه خود را بازیافته است و به آن روزهای اوج بازگشته است.   

در ادامه این گزارش نگاهی خواهیم داشت به برخی از مهم‌ترین اجراهایی که خرداد ماه در سالن شهرزاد در ژانرهای مختلف اجرا خواهند شد.

یکه تازی بهرام افشاری با «چه کسی جوجه تیغی را کشت؟»/بیش از ۱۰ هزار مخاطب در سه هفته

بهرام افشاری در مقام نویسنده، بازیگر و کارگردان اگر در نمایش «جوجه تیغی» رویاپردازی‌ها و آمال و آرزوها و به اوج رسیدن یک بازیگر را دستمایه کار خود قرار داده بود، در نمایش «چه کسی جوجه تیغی را کشت؟» دوران فراموش شدن همان بازیگر را در پیشگاه مخاطبان و حافظه تاریخی شان نشانه رفته است.

این نمایش که با استقبال مخاطبان مواجه شده هر شب در دو سانس متفاوت روی صحنه می رود و تا کنون بیش از ۱۰ هزار نفر در کمتر از سه هفته به تماشای این نمایش نشسته‌اند.

نمایش «چه‌کسی جوجه تیغی را کشت» با طراحی، نویسندگی و بازی «بهرام افشاری» همین‌طور همراهی «تینو صالحی» و تهیه‌کنندگی «محمد قدس» هرشب ساعت ۱۹:۴۵ و ۲۱:۱۵ ذر سالن شماره ۱، میزبان علاقمندان است.

از دیگر عوامل این اثر نمایشی می‌توان به طراح پوستر و بروشور: آرمان کوچکی و عکاس: شهریار اکبری، آهنگساز: پویان جنتی و دستیار کارگردان: حسن خوان‌محمدپور اشاره کرد.

یک دوئل واقعی با «آناکارنینا»در شهرزاد

«آناکارنینا» اقتباسی است بسیار آزاد از رمان مشهور ادبیات روسیه، لئو تولستوی!

نمایش «آنا کارنینا» به نویسندگی و کارگردانی آرش عباسی، بعد از دو دوره اجرای موفق، این بار در پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه رفته است.

داستان این نمایش‌ درباره یک مجری معروف تلویزیون است که در پانصدمین برنامه‌اش مهمان ویژه‌ای دارد؛ همسر سابق‌اش که هنرپیشه معروفی است، مهمان این قسمت برنامه است. معصومه رحمانی و بهنام شرفی در این نمایش به ایفای نقش می‌پردازند.این نمایش هر روز ساعت ۱۸ در سالن شماره ۲ میزبان تماشاگران است.

تجربه‌هایی شخصی با «درهم تنیدگی»

احسان گودرزی و خاطره حکیمی هم زوج هنری هستند و هم زن و شوهر و اولین آشنایی خیلی ها با آن‌ها به قطعه‌ی موسیقی برمی‌گردد که گروه دو نفره‌شان تحت عنوان «دوباره» منتشر کرد و در فضای مجازی وایرال شد. گودرزی و حکیمی در نمایش «درهم تنیدگی» تجربه‌های شخصی‌شان را تبدیل به اثر هنری کرده اند و به گونه‌ای بسطش داده‌اند که تبدیل به تجربه‌ی شخصی مخاطب هم بشود.

نمایش «درهم تنیدگی» به نویسندگی و کارگردانی احسان گودرزی هر روز ساعت ۱۹:۴۵ در سالن شماره ۲ پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه می‌رود. احسان گودرزی نمایش‌هایی همچون؛ «مثل شلوار جین آبی»، «آهواره» و «اسلحه ناموس منه» را در کارنامه کارگردانی خود دارد.. بازیگران نمایش ۷۰دقیقه‌ای «دَرهَم‌تَنیدگی»، خاطره حکیمی و احسان ‌گودرزی هستند.

اجرای نیمه تمام جعفر والی در تئاتر شهرزاد به سرانجام می‌رسد

هرچند جعفر والی قبلا هم نمایشنامه «در گوش سالمم زمزمه‌ کن» را اجرا کرده بود ولی این متن جاذبه‌ای برای او داشت که می‌خواست برای سومین بار آن را روی صحنه بیاورد. با این حال فرشته مرگ، این فرصت را از او گرفت. اما حالا ایرج راد قصد دارد این پروژه نیمه‌تمام را در تئاتر شهرزاد به سرانجام برساند.

نمایش «در گوش سالمم زمزمه کن» با بازی سعید امیرسلیمانی و ایرج راد، از ۱۸ خرداد در سالن شماره 3پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه می‌رود.«در گوش سالمم زمزمه کن» نوشته ویلیام هنلی است که با بازی ایرج راد و سعید امیرسلیمانی آماده شده است. این نمایش با مدت زمان ۷۰ دقیقه در ساعت ۲۰.۳۰ روی صحنه خواهد رفت و سایت تیوال فروش اینترنتی بلیت‌های آن را برعهده دارد.

«تاکسیدرمیِ» اهوازی‌ها در تهران

 نمایش «تاکسیدرمی» به نویسندگی رسول حق‌جو  و کارگردانی مجتبی رستمی‌فر و تهیه‌کنندگی سامان خلیلیان کاری از گروه تئاتر آماتور اهواز از ۱۶ خرداد وپس از اجراهای موفق درتالارمولوی  ، هرروز ساعت ۱۸ در سالن شماره۲ پردیس تئاتر شهرزاد اجرا می‌شود.

نمایش تاکسیدرمی پیش از این در شهرستان اهواز تولید و به روی صحنه رفته و در جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر نامزد دریافت جایزه بهترین نویسندگی، طراحی صحنه ، بازیگری مردشده بود.

این نمایش طی اجراهای خودتوانست به پرمخاطب ترین نمایش چندساله تالارمولوی تبدیل شود وبادعوت‌پردیس شهرزاد اجراهای خود را ادامه می‌دهد.

 حمیدرضا نعیمی و سعید داخ به «عمارت قدیمی» در شهرزاد می‌آیند

نمایش عمارت قدیمی به نویسندگی حمیدرضا نعیمی بر اساس داستان‌هایی از ریموند کارور نویسنده و شاعر سرشناس آمریکایی با طراحی و کارگردانی سعید ‌داخ با مدت زمان ۶۵ دقیقه هر روز ، ساعت ۱۹:۱۵ در سالن شماره ۳ پردیس ‌تئاتر ‌شهرزاد ‌به صحنه می‌رود.

«دختر و روایت گم شدنی عجیب»

نمایش دختر به نویسندگی، طراحی و کارگردانی حسن حسامی در سالن شماره ۳ پردیس ‌تئاتر ‌شهرزاد به مدت زمان ۴۵ دقیقه همه روزه به جز شنبه‌ها، ساعت ۱۸:۱۵ به استقبال مخاطبان می‌رود.

در خلاصه داستان این نمایش آمده است:پدر و مادری صبح از خواب بیدار می شوند و دنبال دختر شان می گردند اما او را پیدا نمی کنند!

«برف سیاه» و حکایت یک قاتل زنجیره‌ای

نمایش «برف سیاه» به نویسندگی و کارگردانی بابک داور از ۱۶خرداد ماه در سالن شماره ۳ پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه می رود. این نمایش داستان یک قاتل رنجیره ای است که شب‌ها دخترهای جوان را می‌دزدد و تکه‌تکه‌ می‌کند!این اثر نمایشی هرشب ساعت ۲۱:۴۵ روی صحنه می رود.

 

منبع: فارس
کد مطلب: ۳۵۹۹۹۴
لینک کوتاه کپی شد

پیوندها

دیدگاه

تازه ها

یادداشت