جشنواره‌ای به پهنای ایران

در نشست پانزدهمین جشنواره تجسمی فجر چه گذشت؟

نشست خبری پانزدهمین جشنواره تجسمی فجر در ساختمان اداره کل دفتر موسیقی برگزار شد.

در نشست پانزدهمین جشنواره تجسمی فجر چه گذشت؟

نشست خبری پانزدهمین جشنواره تجسمی فجر با حضور عبدالرضا سهرابی ـ مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس میرهاشمی ـ دبیر جشنواره پانزدهم و سید مصطفی زراوندیان دبیر بخش تجسم هنر (فجر استان‌ها) امروز ـ دوشنبه ـ سوم بهمن ماه برگزار شد.

قرار است در جریان این نشست جزییات برگزاری بخش‌های مختلف جشنواره شامل طوبای زرین (رقابتی)، بخش ویژه با موضوع قله‌ها (رقابتی) و بخش تجسم هنر ویژه‌ی استان‌ها (غیر رقابتی) اعلام شود.

سهرابی در بخشی از این نشست گفت: وقوع انقلاب اسلامی در سال ۵۷ به زعم همه اندیشمندان و نخبگان سیاسی، انقلابی با تموم وجوه بود. می‌بینیم انقلاب‌ها بعد از اتفاق افتادن دچار زیان‌هایی می‌شوند که از آرمان‌های خود خارج می‌شوند اما انقلاب ما همچنان بعد از چهار دهه با قدرت ادامه می‌دهد. این انقلاب قبل از اینکه سیاسی باشد، باعث شد یکسری اندیشه‌ها و سلوک وارد اجتماع ایران شود که تاثیرگذار بود. این اندیشه بر هنر نقش مستقیم داشته است و در کنار آن این هنر بود که توانست زبانی گویا و رسا برای بازگو کردن حقایق باشد و به اهداف انقلاب کمک‌ کند.

مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه صحبت‌هایش چنین اظهار کرد: جشنواره فجر برآمده از همین تفکر و اندیشه است؛ لذا توانسته در این فضا جایگاه درخشان خود را نشان دهد. جشنواره آوردگاه هنرمندانی است که می‌توانند خود را در عالی‌ترین سطح ارائه کنند و هر هنرمندی که دستی بر آتش دارد می‌تواند حضور داشته باشد. ضمن اینکه جشنواره به لحاظ گستردگی موضوع برای کسی محدودیتی قایل نشده است.

عبدالرضا سهرابی خاطرنشان کرد: روح بیانیه گام دوم، امید و خوشبینانه نگاه کردن به آینده است، این مهم هم در جهاد تبیین موقر است که عرصه تجسمی موضع و موقعیتی است که بسیار در این راستا می‌تواند کمک کند. این هوشمندی آگاهی هنرمندان بود که امسال با وجود شرایط موجود توانستند افتخار بیافریند و برگ زرینی بر هنر انقلاب رقم زده باشند.

او سپس خطاب به اهالی رسانه گفت: امیدوارم تا پایان جشنواره آن‌گونه که لایق جشنواره هست ما را همیاری کنید.

در نشست پانزدهمین جشنواره تجسمی فجر چه گذشت؟

دربخش دیگر نشست  سید مصطفی زراوندیان، دبیر بخش تجسم هنر  یکی از اهداف این بخش که در سطح استانی برگزار می‌شود را چنین اعلام کرد: «تجسم هنر» با هدف تمرکززدایی است چراکه همه کشور پایتخت نیست. در کل کشور هنرمندان خیلی خوبی داریم و این بخش از جشنواره بستری است تا بتوانند آثار خود را ارایه کنند. بر این اساس نگارخانه‌هایی شکل می‌گیرد که همزمان با بخش طولانی زرین در تهران، آثار خود را ارائه کنند و این بخش همانند یک نگارخانه در پهنای کشور است.

زراوندیان حرفهایش را اینگونه ادامه داد: اگر نگاهی به تاریخچه پانزده دوره جشنواره هنرهای تجسمی فجر داشته باشیم، تجسم هنر اوایل به صورت پراکنده برگزار می‌شد ولی در دوره دهم به بخش‌های جنبی استان‌ها فضایی داده شد که هنرمندان استان‌ها آثار خود را به نمایش بگذارند و در دوره چهاردهم به صورت منسجم برای همه استان‌ها تعریف شد و در این دوره همه ۳۲ استان حضور پیدا کرده‌اند.

او خاطرنشان کرد: روال این‌گونه بود که آذر ماه با همه استان‌ها مکاتبه داشتیم که سه نفر از هنرمندان شاخص و آشنا با هنرهای تجسمی را از هر استان معرفی کنند که همه همکاری کردند و در همه استان‌ها کیوریتور انتخاب شد و آنها آثار را جمع‌آوری کردند. برای اینکه شرکت حداقلی داشته باشیم، اعلام کردیم که از هر استان ۱۲ نفر را برای نگارخانه معرفی کنند و البته این تعداد بیشتر از درخواست ما شد و ۵۵۰ هنرمند استانی شرکت کردند. بر این اساس ۱۱ استان همزمان با ما فجر را خواهند داشت و مابقی استان‌ها هم چند روز پس و پیش کارشان را شروع خواهند کرد. در بین شرکت‌کنندگان بیشترین متعلق به استان تهران با ۱۰۰ هنرمند و کمترین تعداد متعلق به استان سمنان است. ظرفیتی است که برای پرورش هنرمندان استانی و مدیران هنری در استان ها فراهم شده است.

منبع: ايسنا
کد مطلب: ۳۶۵۳۶۶
لینک کوتاه کپی شد

پیوندها

دیدگاه

تازه ها

یادداشت