روزی که بازیگر زن ایتالیایی تهران را به هم ریخت

در نخستین ساعات بامداد ۳۰ اردیبهشت ۱۳۴۲، در حالی که هزاران نفر از مردم تهران با شور و هیجانی وصف‌ناپذیر راهی فرودگاه مهرآباد شده بودند، «جینا لولو بریجیدا»، بازیگر مشهور ایتالیایی، در میان تدابیر شدید امنیتی وارد تهران شد. روزی که پلیس بسیج شد، آب جیره‌بندی شد و محدودیت‌های ترافیکی در پایتخت ایران شدت گرفت.

روزی که بازیگر زن ایتالیایی تهران را به هم ریخت

جینا لولو بریجیدا که بود؟ 

جینا لولو بریجیدا بازیگر، مدل، عکاس و مجسمه‌ساز برجسته ایتالیایی بود که در دهه‌های ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ به یکی از معروف‌ترین بازیگران زن جهان تبدیل شد. لولوبریجیدا با بازی در فیلم‌هایی مانند گوژپشت نوتردام (۱۹۵۶) با آنتونی کوئین، سلیمان و ملکه سبا (۱۹۵۹) با یول برینر، و بندباز (۱۹۵۶) با برت لانکستر، شهرت جهانی یافت. لولوبریجیدا به‌عنوان یکی از آخرین بازماندگان عصر طلایی سینما شناخته می‌شود. او سه بار نامزد گلدن گلوب شد و جوایزی مانند جایزه بامبی آلمان را دریافت کرد. در سال ۲۰۱۳، جواهراتش را فروخت و درآمد ۵ میلیون دلاری را به تحقیقات پزشکی اختصاص داد. مرگ او در سن ۹۵ سالگی پایان یک دوره از تاریخ سینما بود. 

بازار مکاره مهرآباد

در اردیبهشت‌ماه ۱۳۴۲، ورود «جینا لولو بریجیدا»، هنرپیشه سرشناس ایتالیایی، به تهران با استقبال کم‌نظیری از سوی مردم و رسانه‌ها همراه شد؛ استقبالی که نه‌تنها یک رویداد هنری، بلکه بازتابی از شرایط اجتماعی، فرهنگی و سیاسی ایران در دوران پهلوی دوم بود. «بحرالدین مهین‌تاش» خبرنگار «روزنامه اطلاعات» در گزارش خود می‌نویسد:  فرودگاه مهرآباد از ساعت هشت شب زیر پای هزاران نفر که به قصد استقبال هنرپیشه زیبای ایتالیایی آمده بودند می‌لرزید، قشقره عجیبی برپا بود. جمعیت داخل سالن لول می‌زد، از همه طبقات از بچه‌های شیطان سر گذر تا پیرمردهای خوش‌ذوق در سالن فرودگاه جمع آمده بودند. دختران هفده هیجده ساله با آخرین مدل لباس و مو از مدل «جینایی» تا  «بریژینی» پسرها با لباس‌های کابویی و مدل ایتالیایی. خانم‌ها با لباس شب که عطر دل‌پذیری از آن برمی‌خاست سالن فرودگاه را به یک بازار مکاره تبدیل کرده بودند. نام جینا، فیلم‌های جینا، اطوارها و ژست‌ها و هنرمندی‌های جینا ورد زبان‌ها بود. 

photo_2025-06-08_17-45-46

 

بسیج پلیس ؛ مامور فرودگاه دیوانه شد

 همه نیروهای امدادی پلیس راهنمایی، پلیس فرودگاه مهرآباد و گمرک و عده زیادی از مامورین ژاندارمری مرکز برای کنترل نظم و هیجان مردم بسیج شده بودند. جاده مهرآباد مملو از وسائط  نقلیه بود، مردم با وسایل شخصی و یا با اتومبیل کرایه، اتوبوس، پیاده و عده‌ای هم با دوچرخه و موتور سیکلت و چند نفری به قصد شوخی با گاری به طرف فرودگاه حرکت کرده بودند. اگر شخص بی‌اطلاعی این جنبش و هیجان مردم را می‌دید ممکن بود هزار جور علت و دلیل پیش خود بتراشد [و] هرگز به فکرش هم نرسد که آن‌ها برای استقبال و دیدن جینالولو بریجیدا می‌روند. دو نفر از متصدیان سرویس اطلاعات فرودگاه می‌گویند: از روز جمعه که خبر آمدن جینا پخش شده ما دیوانه شده‌ایم، از میان هر صد تلفنی که می‌شود ۹۵ نفر در مورد ساعت ورود و جریان و مراسم ورود جینا سوال می‌کنند، ولی دیشب میزان این تلفن‌ها صد برابر شده بود و بر این مقدار تعداد مراجعات نیز اضافه شده بود. 

photo_2025-06-08_17-45-43

ممنوعیت‌های ترافیکی به خاطر حضور جینا!

 در ساعت هشت بعد از ظهر جینا به اتفاق همسر و همراهان خود در باشگاه حضور یافت، قبلا  از طرف اداره راهنمایی و رانندگی به مناسبت عبور جینا، عبور و مرور از کلیه خیابان‌هایی که به خیابان ورزش و محل باشگاه منتهی می‌شود ممنوع شده بود به طوری که در سرتاسر خیابان‌های مسیر حتی یک اتومبیل در حال حرکت یا پارک‌شده در کنار خیابان دیده نمی‌شد. 

photo_2025-06-08_17-45-44 (2)

هدیه نفیس شعبان‌جعفری به جینا!

جینا و همراهان از موزه باشگاه بازدید کردند، در این‌جا یک قطعه قالیچه بسیار نفیس نظر «جینا» را جلب کرد و شعبان جعفری بلافاصله قالیچه مزبور را از دیوار پایین کشید و به وی هدیه کرد و گفت: «میهمان‌نوازی از خصایص ایرانیان است، شما در این‌جا هرچه را که دوست دارید بگویید تا آن را تقدیم کنم.»  تا پس از پایان مراسم و ترک محل باشگاه از سوی جینا و همراهان عبور و مرور اتومبیل در اطراف ممنوع بود.

 

photo_2025-06-08_17-45-43 (2)

 

 

منبع: خبر فوری
کد مطلب: ۳۸۲۴۵۳
لینک کوتاه کپی شد

پیوندها

دیدگاه

تازه ها

یادداشت