جاستین بیبر و بقا به شرط حاشیه سازی

انتشار آلبوم جدید جاستین بیبر در حالی خبرساز شده که ماه‌هاست رفتارهای عجیب و حاشیه‌ساز این خواننده در فضای مجازی ذهن مخاطبان را درگیر کرده؛ اتفاقی که نشان می‌دهد در دنیای سلبریتی‌ها، جنجال گاهی نه‌تنها نشانه بحران نیست، بلکه گاهی استراتژی برای بقا در دنیای ثروت و شهرت است.

جاستین بیبر و بقا به شرط حاشیه سازی

جاستین بیبر، خواننده پاپ، به‌تازگی هفتمین آلبوم رسمی خود را پس از چهار سال با عنوان Swag منتشر کرده است. انتشار این آلبوم در حالی صورت گرفت که رفتارهای اخیر او در فضای مجازی عجیب‌تر از همیشه به نظر می‌رسید.

البته نباید فراموش کرد که بیبر از همان ابتدای فعالیت حرفه‌ای‌اش با رفتارهای غیرعادی و پرحاشیه شناخته شده بود. با این حال، او تا امروز توانسته بود با این سبک رفتاری، همواره در صدر توجهات و شهرت باقی بماند؛ حتی با وجود آن که در سال‌های اخیر نه تنها کنسرت خاصی برگزار نکرده است، بلکه اعلام کرده بود برای مدتی قصد دارد از موسیقی فاصله بگیرد و استراحت کند.

با این حال، در ماه‌های اخیر رفتارهای عجیب او در فضای مجازی موجب نگرانی طرفدارانش شد. بیبر با انتشار تصاویر و ویدئوهای نامتعارف، از جمله مصرف مواد مخدر، رفتارهای غیرمعقول، و حتی با بازنشر دادن ویدیوهایی که در آن‌ها مورد تمسخر قرار گرفته بود، مدام در مرکز توجه قرار داشت.

این روند باعث شد بسیاری از تولیدکنندگان محتوا و طرفدارانش درباره وضعیت جسمی، روانی و زندگی شخصی او گمانه‌زنی کنند. در حقیقت، هر بار موضوع جدیدی در فضای مجازی درباره بیبر مطرح می‌شد؛ از رابطه با همسرش هیلی بیبر گرفته تا حواشی رابطه گذشته او با سلنا گومز (خواننده و بازیگر).

در عین حال، بسیاری از افراد از ماه‌ها قبل حدس می‌زدند که آلبوم جدیدی در راه است؛ زیرا اگر کمی به نحوه فعالیت‌های او و همسرش در فضای مجازی دقت می‌کردیم، نشانه‌هایی از این اتفاق را می‌دیدیم؛ از جمله انتشار عکس‌هایی از استودیو و محتوای رمزآلودی که همه‌چیز را به یک بازگشت هنری ربط می‌داد.

واقعیت این است که جذابیت زندگی سلبریتی‌ها و حاشیه‌های آنان باعث می‌شود بسیاری از این افراد با راه انداختن چنین بازی‌هایی در فضای مجازی، تا مدتی توجه‌ها را به‌سوی خود جلب کرده و از این طریق آلبوم‌های خود را در مقیاسی بزرگ به فروش برسانند. همچنین بدین وسیله می‌توانند با افزایش استریم آثارشان، در صدر چارت‌های موسیقی جهان قرار بگیرند، جوایزی مانند گرمی را از آن خود کرده و تورهای کنسرت چندصد میلیون‌دلاری برگزار کنند.

درحقیقت، تمامی اینها نوعی بازی رسانه‌ای برای جلب توجه و کسب درآمد بیشتر است. در مورد جاستین بیبر نیز برخی معتقد هستند که او به دلیل سبک زندگی‌ پرخرج، جدایی از اسکوتر براون (تهیه‌کننده سابق) و لغو تور کنسرت به علت بیماری، با مشکلات مالی متعددی دست‌وپنجه نرم می‌کرد. بنابراین، انتشار آلبوم جدید می‌تواند تلاشی برای عبور از بحران مالی و بازگشت به روزهای اوج باشد. البته تلاش‌های بیبر به نتیجه رسید، تا حدی که آلبوم او در نخستین روز انتشار نزدیک به ۷۵ میلیون استریم در چارت جهانی اسپاتیفای دست یافت و حتی رکورد آلبوم قبلی او را (justice) را شکست و به بزرگترین دبیوی او از آغاز فعالیتش بدل گشت.

البته این نوع رفتار صرفاً به فردی مانند بیبر یا فضایی مانند هالیوود محدود نمی‌شود. جوجو سیوا، خواننده زن آمریکایی که بیشتر با تاکید بر هویت همجنسگرایانه‌اش شناخته می‌شود، به‌تازگی در اقدامی عجیب خبر بارداری‌اش را منتشر و پس از جلب توجه، آن را تکذیب کرد؛ اقدامی که بسیاری آن را تلاشی برای بازگشت به مرکز توجهات تلقی کردند.

نمونه ایرانی چنین رفتارهایی را در تتلو، خواننده‌ پرحاشیه دیده‌ایم که از آغاز فعالیت با رفتارهای نامتعارف شناخته شده است. از حمایت مقطعی از شخصیت‌های سیاسی گرفته تا انتشار لایوهای جنجالی، مصرف مواد مخدر، توهین به هم‌صنفان، طرفداران و حتی خانواده‌اش، حواشی عاطفی، صحبت از افسردگی و ...، تتلو تلاش کرده همواره در متن خبرها جاری باشد. حتی در شرایطی که مدتی است در حبس است، با انتشار اخباری مانند توبه، ازدواج، مداحی و درخواست پناهندگی و ... خبرساز بوده است. حاشیه‌سازی‌های او موجب شده است که همواره نامش در حافظه عمومی باقی بماند، حتی اگر در لحظه، بحثی کوچک درباره‌اش مطرح شود.

در برخی موارد، این حواشی ابزاری برای منحرف کردن افکار عمومی بوده‌اند یا حتی نجات‌بخش مقطعی. اما باید توجه داشت که جذابیت اخبار زرد، حتی برای مخاطبانی که سواد رسانه‌ای بالاتری دارند نیز قابل انکار نیست.

مقابله با این روند نیازمند افزایش سواد رسانه‌ای و شناخت الگوهای رفتاری این افراد است؛ چراکه هرچند ممکن است این حواشی گاهی موجب موفقیت مقطعی یک سلبریتی شوند، اما همواره این‌گونه نیست و گاهی نتیجه‌ای کاملاً برعکس دارند.

برای مثال، در کشوری مانند کره‌جنوبی، ایجاد کوچک‌ترین رسوایی ممکن است به‌منزله پایان یک سلبریتی باشد. جامعه کره‌ای نسبت به چنین رفتارهایی بسیار بی‌رحم است و در موارد متعددی، این فشارها به خودکشی چهره‌های مشهور منجر شده است؛ چهره‌هایی مانند کیم سه رون.

در واقع، مردم این کشور معتقدند سلبریتی‌ها به‌واسطه حمایت مردم به جایگاهی از شهرت و ثروت رسیده‌اند که بسیاری فقط در رؤیای آن هستند و به همین دلیل، کوچک‌ترین اشتباه را هم نمی‌بخشند.

مرز بین عشق و نفرت نسبت به سلبریتی‌ها بسیار باریک است و این افراد خوب می دانند که نمی‌توانند همیشه با ایجاد حاشیه به موفقیت برسند. گاهی تکرار رفتارهای اشتباه، موجب شکل‌گیری خشم عمومی در سطح جهانی می‌شود که می‌تواند به تهدید به مرگ، دریافت هدایای ترسناک، فشار روانی شدید یا حتی تشویق به خودکشی منجر شود.

نباید فراموش کرد که این افراد نیز انسان هستند و هر توهین یا نظر منفی، باری روانی برایشان به همراه دارد. تهیه‌کنندگان نیز اکثرا به دنبال منافع مالی‌اند و اگر خود هنرمند مراقب نباشد، ممکن است به سرنوشتی مانند بریتنی اسپیرز دچار شود و پایان خود را رقم بزند.

 

منبع: ايسنا
کد مطلب: ۳۸۳۱۴۸
لینک کوتاه کپی شد

پیوندها

دیدگاه

تازه ها

یادداشت