نویسنده «بازی تاج و تخت» در شکایت علیه هوش مصنوعی یک امتیاز گرفت

جورج آر. آر. مارتین که علیه شرکت «اوپن ای‌آی» شکایتی به دادگاه ارائه کرده، موفق شده تا با رأی قاضی، کفه ترازو را به نفع خود و دیگر نویسندگان سنگین کند.

نویسنده «بازی تاج و تخت» در شکایت علیه هوش مصنوعی یک امتیاز گرفت

به نقل از هالیوود ریپورتر، در حالی که جورج آر. آر. مارتین خالق رمان‌های «بازی تاج و تخت» برای کپی رایت در برابر هوش مصنوعی در دادگاه مبارزه می‌کند، کفه ترازو به نفع این نویسنده و دیگر نویسندگان هم‌داستان با وی که از OpenAI شکایت کرده‌اند، سنگین شده است و حکم اخیر دادگاه، امکان طرح ۲ نظریه دیگر نقض حق چاپ علیه این غول هوش مصنوعی را ممکن می‌کند.

هرچند حدود ۳ سال از ثبت اولین دادخواست کپی‌رایت علیه هوش مصنوعی می‌گذرد و وضعیت بازی هنوز مشخص نیست، اما جای برندگان و بازندگان در حال تغییر کردن است. به نظر می‌رسد یکی از بازندگان کمپانی OpenAI باشد که با دادخواست نویسندگان کتاب، ممکن است مجبور به تسلیم شود تا با یک توافق بزرگ پیش از محاکمه، پرونده را ببندد زیرا به تازگی یک دادگاه فدرال دو نظریه جدید نقض حق نشر علیه این غول فن‌آوری تحت رهبری سم آلتمن مطرح کرد و شانس نویسندگانی از جمله جورج آر. آر. مارتین را برای پیروزی در این پرونده بالا برد.

در مجموع، شاکیان ۳ استدلال مختلف را مطرح می‌کنند: اولین استدلال این است که آموزش مدل‌های هوش مصنوعی بر مبنای کتاب‌های منتشر شده به معنی نقض کپی رایت است. این نظریه را بیشتر سازندگان هنگام ثبت اولین موج دعاوی مطرح کردند. مورد دیگر استدلال جدیدتری را دربرمی‌گیرد که به شیوه سرقت کتاب‌ها از کتابخانه‌های سایه که برای آموزش استفاده نشده‌اند توجه کرده؛ و مورد آخر این است که پاسخ‌های تولید شده توسط چت جی‌پی‌تی در کل شبیه کتاب‌هایی است که بر اساس آن‌ها آموزش دیده‌است.

نظریه مربوط به دانلود غیرقانونی کتاب‌ها در طول دادرسی تغییر کرده است. ابتدا، وکلای نویسندگان، سرقت ادبی را به شکل مستقیم به آموزش مدل‌های OpenAI تحت یک چتر واحد ربط دادند، اما پس از جمع بندی از دعاوی مختلف علیه این کمپانی و مایکروسافت، آنها نظریه‌ها را از هم جدا کردند و دانلود غیرقانونی آثار، صرف نظر از اینکه برای آموزش استفاده شده‌اند یا خیر را نقض حق چاپ خواندند.

در این زمینه تنها پیروزی نویسندگان در یک پرونده دیگر کپی‌رایت هوش مصنوعی به دست آمده که توسط آندره‌آ بارتز علیه «آنتروپیک» آغاز شد و دانلود غیرقانونی میلیون‌ها کتاب توسط این شرکت را زیرسوال برد. آنتروپیک درنهایت موافقت کرد که ۱.۵ میلیارد دلار برای حل و فصل دعوی بپردازد. جاستین نلسون، وکیل آن پرونده حالا وکیل اصلی مارتین نیز هست.

حالا طبق نظر قاضی شکایت‌های دسته‌جمعی قبلی در برابر دانلود و تکثیر غیرمجاز کتاب‌های شاکیان، این امر که هدف نهایی از تکثیر آثار، صرفاً به منظور آموزش هوش مصنوعی بوده را قطعی ندانسته است.

در حالی که خسارت قانونی برای نقض حق نشر می‌تواند تا ۱۵۰ هزار دلار برسد، نویسندگان باید فقط بر یکی از نظریه‌های خود تمرکز کنند و پیروز شوند و حالا با اجازه دادگاه، ادامه بحث کتابخانه سایه، شاکیان را وارد مسیر دیگری می‌کند که دریافت خسارت را می‌تواند به حداکثر برساند.

این قاضی همچنین نتیجه گرفته که پاسخ‌های چت جی‌پی‌تی می‌تواند ناقض حقوق کتاب‌هایی باشد که بر اساس آنها آموزش دیده‌است. دادگاه اعلام کرد می‌توان به راحتی نتیجه گرفت که خلاصه ارائه شده توسط هوش مصنوعی اساساً شبیه کتاب اصلی است و «با تکرار طوطی‌وار طرح داستان، شخصیت‌ها و مضامین اصلی، لحن و حس کلی اثر اصلی را منتقل می‌کند.»

وقتی از چت جی‌پی‌تی خواسته شد دنباله‌ای متفاوت برای «نبرد پادشاهان» مارتین بسازد، پاسخ ارائه شده که عنوان «رقص با سایه‌ها» برایش انتخاب شد، این بود: «راب استارک به جای اینکه با خیانت مواجه شود، اتحادی غافلگیرکننده با حامیان باقی‌مانده رنلی براتیون ایجاد می‌کند و به طرز چشمگیری تعادل قدرت در جنگ را تغییر می‌دهد.» دادگاه این پاسخ را نقض کننده حق نشر آثار مارتین دانست. با این حکم، کفه ترازو به نفع نویسندگان سنگین شده و به این ترتیب جوج آر. آر. مارتین، به اولین پیروزی خود در دعوای حقوقی با هوش مصنوعی دست یافت.

شکایت از هوش مصنوعی از سوی چندین نویسنده از جمله مارتین، مایکل شیبن، جیا تولنتینو و سارا سیلورمن به دادگاه ارائه شده است.

 

منبع: مهر
کد مطلب: ۳۸۵۵۶۵
لینک کوتاه کپی شد

پیوندها

دیدگاه

تازه ها

یادداشت