سومین دوره «جایزه کتاب سال مهندس مهدی بازرگان» برگزار شد
مراسم سومین دوره «جایزه کتاب سال مهندس مهدی بازرگان» از سوی «بنیاد فرهنگی مهندس مهدی بازرگان» برگزار شد و برگزیدگان سومین دوره جایزه کتاب سال آن مرحوم اعلام شدند و مورد تقدیر قرار گرفتند.

مراسم سومین دوره «جایزه کتاب سال مهندس مهدی بازرگان» از سوی «بنیاد فرهنگی مهندس مهدی بازرگان» برگزار شد و برگزیدگان سومین دوره جایزه کتاب سال آن مرحوم اعلام شدند و مورد تقدیر قرار گرفتند. در این مراسم جمعی از شخصیتهای فرهنگی و سیاسی از جمله محمد توسلی، محمدحسین بنیاسدی، علیرضا علویتبار، فیضالله عربسرخی، محسن آرمین، مهدی معتمدیمهر، دکتر میرموسوی، محمدجواد مظفر، حسین نورانینژاد، سیدابوالفضل موسویان، عبدالرحیم سلیمانیاردستانی، حسین رفیعی، داود سلیمانی، فرید طاهری، علیاکبر بدیعزادگان، عماد بهاور، علی پیرحسینلو و... حضور داشتند.
بازرگان و اندیشه بالنده و ماندگارش
محمدجواد مظفر، مدیر نشر کویر و عضو هیئتمدیره بنیاد فرهنگی مهندس مهدی بازرگان در ابتدای این نشست گفت: «مرحوم مهندس بازرگان بهرغم همه مشغلههایی که در طول عمر خود داشت از نوشتن غافل نشد. از نگاه من، ایشان از نمونههای برجسته در عصر ماست. مردی که تحصیل علم کرد در دانشکده فنی، استاد و رئیس دانشکده شد. در فعالیتهایی چون خلع ید انگلیسها در ماجرای نفت، در مسئله آب تهران، اقداماتی که ایشان داشت و بعد نیز در جریان وقایع سالهای دهه 1330 و تشکیل نهضت آزادی ایران، اقدامات بزرگی رقم زد.
بعداً در زندان نیز در باب شناخت قرآن، کتاب ارزندهای در حوزه شناخت کلام وحی داشت.»وی در ادامه افزود:«ایشان در تمام طول عمر خود به نهادسازی، توجه جدی و ویژه داشت. این کار عجیب و بزرگی بود که ماندگار بود. انجمن اسلامی مهندسین از جمله نهادهایی است که مرحوم بازرگان و یارانشان به وجود آوردند. ایشان، صرفاً حرف نزد و عمل کرد. کسی نبود که بتواند در قامت مهندس بازرگان، کسوت نخستوزیری را بپذیرد. او گمان داشت که با پذیرش این مسئولیت، ایجاد تعدیل کند. از نگاه من، مهندس بازرگان بسیار تنها بود.
او معتقد بود که نظام عالم هستی، نظام تدریج است و باید گام به گام عمل کنیم. نزدیک به 20 سال پس از این سخنان، ما شاهد پدیدهای به نام اصلاحات بودیم. سیاست اصلاحات، هیچ نبود، جز سیاست گام به گام. ما امروز نیز بعد از 46 سال به این نتیجه میرسیم که باید اصلاحات صورت بگیرد. البته این اصلاحات باید ساختاری باشد.»مظفر تصریح کرد:«وقتی که امام در روز دهم اسفند گفت که ما اتوبوس را برای طبقه متوسط و آب و برق را مجانی میکنیم.
ایشان به امام گفته بود که آقا! وقتی میخواهید مسئلهای را مطرح کنید با ما هماهنگ کنید. چگونه ما چنین اتفاقی را رقم بزنیم؟ اندیشه و فکر ایشان بالنده و ماندگار است. ممیزی و سانسور، سالهاست دامنگیر ما در انتشار آثار مهندس بازرگان شده است. کتاب، تنها مقولهای است که محکوم به اعدام میشود و ما حتی نمیدانیم چه کسانی این حکم را صادر کردهاند!»
منتخبین کتاب سال
پس از آن علیاکبر بدیعزادگان عضو هیئتمدیره بنیاد فرهنگی مهندس مهدی بازرگان که در انتشار مجموعه آثار آن مرحوم نقش داشته است، در سخنانی با اشاره به خلاصهای از روند تاسیس بنیاد فرهنگی مهندس بازرگان و فعالیتهای صورتگرفته در آن، این بنیاد را نهاد موثری در نشر و معرفی آثار علمی و قرآنی ایشان دانست و به شرح برخی از این فعالیتها پرداخت.
همچنین، پرستو سرمدی، مدیرعامل این بنیاد به ارائه گزارشی از روند اعطای جوایز این بنیاد در سالهای اخیر پرداخت.پس از این سخنان برگزیدگان سومین جایزه کتاب سال مهندس مهدی بازرگان اعلام شدند و با تقدیم تندیس مهندس بازرگان، لوح تقدیر و مجموعه آثار مهندس بازرگان از سوی هیئتمدیره بنیاد مهندس بازرگان مورد تقدیر قرار گرفتند. بدین ترتیب بر اساس نظر هیئت داوران جایزه کتاب سال مهندس بازرگان، کتاب «پیدایش مفاهیم اسلام سیاسی در ایران معاصر» نوشته آرش صفری و منتشر شده از سوی نشر نی به عنوان کتاب سال در حوزه روشنفکری دینی برگزیده شد.
همچنین کتاب «ظهور استبداد مدرن در ایران» نوشته علی رهنما و ترجمه پوریا پرندوش و منتشرشده از سوی انتشارات نگاه معاصر، به عنوان کتاب سال در حوزه «اصلاح فرهنگ استبدادی و بسط دموکراسی» انتخاب شد. کتاب « سیاست در قرآن» تالیف سیدابوالفضل موسویان و منتشر شده از سوی انتشارات دانشگاه مفید، نیز در بخش روشنفکری دینی از سوی هیئت داوران شایسته تقدیر شناخته شد.
دیدگاه