واکنش جهانگیر به توقیف سووشون؛ ممیزی فرهنگی در آمریکا هم وجود دارد
اصغر جهانگیر درباره ورود قوه قضاییه برای توقیف دو سریال نمایش خانگی تاسیان و سووشون گفت: چند نکته را لازم است که در اینجا مطرح کنیم، یکی اینکه به دلیل پخش محتوای خلاف عفت و اخلاق عمومی اگر در جایی نمایش داده شود، دستگاه قضایی به عنوان مدعی العموم موظف است که ورود کند و با اقدامات پیشدستانه اجازه ندهد که به حقوق مردم لطمهای وارد شود. در خصوص این دو مجموعهای هم که گفتید چون مشخص شده بود که صحنههای مبتذل دارند لذا دستگاه قضایی و دادستانی ورود پیش دستانه داشتند با جمیع جهاتی که مد نظرشان بود.

وی ادامه داد: نکته دوم این است که قوه قضاییه ضامن اجرای قانون است و اینگونه نیست که به عنوان بازوی یک دستگاه بخواهد عمل کند یا در جهت اهداف یک مجموعهای بخواهد اقدامات خاصی را صورت بدهد. بلکه به موجب قانون مسائل را دنبال میکند و اگر شما میبینید که توقیفی صورت میگیرد و بعد از آن رفع توقیف هم صورت میگیرد، این مسئله حتماً منوط به حذف صحنههایی است که خلاف عفت و اخلاق بوده و قوه قضاییه در حین اصلاحات و نظارت بر آنها در راستای حقوق عامه وظیفه خودش را انجام میدهد.
وی افزود: در هر صورت ورود دستگاه قضایی به موضوع توقیف آثار نمایشی نظیر این مواردی که گفتید در چهارچوب قوانین است و به عنوان یک وظیفه ذاتی این قوه شناخته میشود. هم در اصل ۱۵۶ قانون اساسی بحث پیشگیری از جرم را داریم و همچنین ماده ۲۱ قانون جرایم رایانهای را داریم که آنجا فهرست کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه را که دادستانی هم در آنجا نقش دارد را آورده است و مواد لازم در قانون آیین دادرسی کیفری هم هست که اگر محتوایی منتشر شد، توسط افراد یا سکوهای نمایش یا نهادها که مشتمل بر نقض قوانین باشد یا محتوای ضد اخلاقی داشته باشد، دستگاه قضایی ورود میکند. همانطور که تا الان هم ورود کرده و باز هم ورود خواهد کرد.
وی گفت: در هر صورت صیانت از حقوق عمومی و صیانت از اخلاق و صیانت از فرهنگ و عفت عمومی از جمله وظایف قانونی دستگاه قضایی و دادستانی است که باید ورود پیدا کند. این سریالها در همین خصوص به اصطلاح نسبت به توقیف موقتش اقدام شد و پیگیری قضایی صورت گرفت و به محض اینکه اشکال را رفع کردند اجازه داده شده که مجددا بتوانند ادامه مسیر بدهند؛ یعنی ادامه پخش هر سریالی منوط به اعمال اصلاحات لازم و حذف بخشهای مغایر با قانون و مغایر با ارزشهای اسلامی است و این مسئله خدایی نکرده به معنای مداخله در نهادهای اجرایی و نهادهای ذیربط نیست اما در صورتی که تکرار هم بکنند حتماً دستگاه قضایی ورود میکند و آثار مربوطه را متوقف خواهد کرد.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: نکته مهمی که اینجا باید تذکر بدهیم این است که این مسئله فقط در ایران نیست و امروز در جوامع بیبندوبار غربی که مدعی آزادی بیقید و شرط هم در همه امور هستند و مدعی آزادی رسانهها هستند میبینید که برای خودشان خطوط قرمز اخلاقی و فرهنگی ترسیم کردند و رعایت میشود.
امروز در خود آمریکا که مهد بیبند و باری است میبینیم آثار نمایشی اگر دارای محتوای خشونتآمیز یا جنسی باشد، توسط نهادهایی که دارند ردهبندی میشود و اجازه نمایش برای هر قشری داده نمیشود و این نشان دهنده این است که ممیزی برای نمایشها برای اینکه حفظ ارزشهای خودشان داشته باشند و هر کسی در چارچوب نظام خودش و مردم خودش به عنوان یک وظیفه ذاتی است و دستگاه قضایی هم در پاسداری از ارزشهای اجتماعی این حق را دارد که تولیدات فرهنگی را رصد کند و اجازه ندهند که خدایی نکرده این تولیدات، ارزشهای مردم را نقض کند و این هم نباید به معنای مداخله یا سانسور یا چیزهایی از این قبیل دیده شود.
دیدگاه