اظهاراتِ تازه‌ی تهیه‌کننده‌ی "برادران لیلا"، از اتفاق‌های یک سال اخیر، و درخواست‌های متوالی‌اش برای دیدار با وزیر ارشاد

سیر تا پیاز برادران لیلا از نمایش در جشنواره کن تا انتشار نسخه ویدئویی: با فیلم ما صادقانه برخورد نشد، این فیلم چه ربطی به مسئولان نظام دارد! در دادسرای امنیت برای من و سعید به اتهام اقدام علیه امنیت ملی پرونده قضایی تشکیل شده است! تماشای فیلم برای هر مقام دولتی حرام است! حاضریم همین امروز با ۶۰ اصلاحیه هم فیلم را اکران کنیم!

اظهاراتِ تازه‌ی تهیه‌کننده‌ی "برادران لیلا"، از اتفاق‌های یک سال اخیر، و درخواست‌های متوالی‌اش برای دیدار با وزیر ارشاد

جواد نوروز بیگی تهیه کننده برادران لیلا در گفتگو با امیرعباس صباغ در ویژه برنامه سینمامعیار که به بررسی حواشی انتشار نسخه ویدئویی برادران لیلا اختصاص داشت گفت:

- هرگز تصور این حجم مشکلات برای نمایش فیلم را نداشتم و فکر نمیکردم فیلم اکران نشود، بعد از پایان جشنواره کن به سازمان سینمایی نامه نوشتم و اعلام آمادگی کردم برای نمایش فیلم در شورای پروانه نمایش که ابتدا ما را تحویل نگرفتند و بعد با پیگیری های من، صحبت هایی با آقای ایل بیگی انجام دادیم که این صحبت ها و جلسات در مقاطع مختلف طی این ده ماه با افراد مختلف برگزار شد که تا یک جایی خوب پیش می‌رفت اما به سرانجام نمی رسید!

- نمایش عنکبوت مقدس در جشنواره کن نقش زیادی در افزایش حواشی پیرامون فیلم ما داشت، ساخت این فیلم توسط یک کارگردان ایرانی، فشارها را روی سازمان سینمایی زیاد کرد و کار به جایی رسید که وزیر ارشاد از پله های هیات دولت پایین نیامده مصاحبه کرد که عوامل برادران لیلا باید تنبیه شوند!

- برای من و سعید روستایی در دادسرای امنیت به اتهام اقدام علیه نظام پرونده قضایی صادر شده و فعلا هر دو ممنوع الکار هستیم.

- به وزیر ارشاد نامه عذرخواهی نوشتم ، علی رغم اینکه طبق پروانه، فیلم ساخته بودیم و دلیلی برای عذرخواهی نبود اما برای رفع حواشی پیش آمده و حل مشکل نمایش فیلم ، این نامه را نوشتم اما تاثیری نداشت.

- به ما گفتند فیلم بیست و خرده ای اصلاحیه دارد که نظر شورای پروانه نمایش است اما موارد را به ما نگفتند! وقتی پیگیری کردیم اعلام شد، منتظر دستور وزیر هستیم! و من معترض شدم که چرا از ابتدا ندادید فیلم را وزیر ببیند و وقتی فیلم را ندیده چطور راجع به آن نظر دهد!

- بر اساس شنیده ها و تجربیات خودمان نسخه ای اصلاح شده (۳۰ دقیقه کمتر از نسخه فعلی) تهیه کردیم و تحویل وزارت ارشاد دادیم تا فیلم را به نهادهای امنیتی داده که زودتر تعیین تکلیف شود و حتی تا اینجا پیش رفتیم که به آقایان گفتیم اگر صدور پروانه نمایش و اکران فیلم برایتان گران تمام می شود ما حاضریم فیلم را در پلتفورم ها اکران کنیم اما باز هم جوابی نگرفتیم!

- در نهایت به من گفتند مخالف اصلی نمایش فیلم شخص وزیر ارشاد است که من این را قبول ندارم چون اگر اراده ای برای نمایش فیلم بود آقایان حداقل قرار ملاقاتی بین من و سعید با وزیر ارشاد معین می کردند ، شبیه همان کاری که در دوره آقای ایوبی برای رفع مشکل سلام بمبئی رخ داد و ایشان تلاش کرد تا ملاقاتی میان بنده و وزیر وقت ارشاد شکل گرفته و به راحتی مشکل فیلم حل شد.

- من ۱۰ بار به دفتر وزیر نامه زدم و از تمام روابط خود استفاده کردم تا خدمت ایشان برسیم و درباره فیلم صحبت کنم اما ایشان تمایلی برای این ملاقات نداشت و در نهایت نامه را به مشاور خود آقای نیرومند ارجاع داد و جلسه ای میان ایشان و سعید برگزار شد که آن هم نتیجه نداشت!

- به ما گفتند فیلم از دست ما خارج شده و تنها فیلمی هستید که ما نمی توانیم برایش تصمیم بگیریم و ما را به نهادهای امنیتی حواله کردند، ما رفتیم صحبت کردیم، تعهد دادیم و مشکل به ظاهر حل شد اما بعد از این همه پیگیری به ما گفتند به آنها ربطی ندارد و ما خودمان مستقل ایم و از جایی دستور نمیگیریم!

- برادران لیلا حداقل های ممیزی یک فیلم را باید می داشت اما برخورد دوستان با موضوع برخورد شخصی بود و قرار بود ما را تنبیه کنند تا از بقیه زهرچشم بگیرند که اگر کسی قوانین ما را اجرا نکند تنبیه میشود وگرنه چه دلیلی داشت بجای رفتن به دادسرای فرهنگ و رسانه پای من و سعید و آقای اخباراتی(که البته مشکل ایشان حل شد) به دادسرای امنیت باز شود!

- جرم ما چه بود که ما را به تعبیر خودشان تنبیه کردند؟ با ممنوع الکاری من و سعید اتفاقی نمی افتد بالاخره دوره شما هم تمام می شود و عده دیگری می آیند و ما باز فیلم می سازیم!

- در دوره احمدی نژاد و مدیریت شمقدری صبح در خانه سینما دعوا داشتیم و بعداز ظهر در جلسه بودیم و شمقدری همه تلاش اش حل مشکلات بود و در دفترش را بروی کسی نمی بست و جواب نامه ها را می داد. فیلم خرس من در همان زمان توقیف شد اما پول آن را به من و آقای پرستویی که تهیه کنندگان فیلم بودیم دادند، نمی دانم اینها که از همان جناح سیاسی هستند چرا با ما نظامی برخورد می کنند!

- نتیجه این رفتار و برخورد چه بود؟ سینما تاوان این رفتار را داد! فیلمی که نمایش آن می توانست بدهی همه سینماها را جبران کند بدون نمایش در سینماها منتشر شد و دیگر بخش خصوصی هم جبران سرمایه گذاری در سینما را ندارد. 

- سازمان سینمایی درباره برادران لیلا صادقانه رفتار نکرد چون مفهومی بشدت زشت و زننده در ذهنش بود که امیدوارم این ذهن بیمار را اصلاح کنند! این فیلم چه ربطی به مسئولان نظام و حاکمیت دارد؟ ( این حرفی ست که به من زدند) آخر این چه نشانه گذاری ست! چرا شناخت شما از فیلم اینقدر کم است! برادران لیلا درباره‌ اثرات تحریم در زندگی مردم است و من معتقدم هر کارخانه داری که فیلم ما را ببیند ، کارخانه خود را تعطیل نمی کند و مطمئنم آقای رئیسی و آقا ( رهبر انقلاب) هم فیلم را ببینند نگاه مدیران سینمایی را ندارند. این مفاهیم و برداشت هایی که از فیلم داشتید ساخته ذهن شماست نه سازندگان فیلم!

- آن برگه ای که سازمان سینمایی در خصوص اصلاحات اعلامی به ما منتشر کرده اصلا به ما ابلاغ نشده و می توانم ادعا کنم آن برگه را همان موقع تهیه کرده و به رسانه ها دادند ! نه تاریخ دارد و نه مهر. 

- بعد از ناامیدی از دیدار با وزیر ارشاد، درخواست ملاقات با اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس را دادم که آنها فیلم را ببینند که جز یک نفر بقیه مخالفت کردند و آنجا هم به در بسته خوردم! من همه تلاشم را برای دریافت مجوز انجام دادم اما برخوردی که با ما شد برخورد شخصی بود. 

اینکه در اتفاقی بی سابقه در یک برنامه سحرگاهی یا برنامه دیگری که از کربلا و حرمین مقدس پخش می‌شود راجع به فیلم ما صحبت شده و نقد می‌شود مقصر اش ما نیستیم و این تقصیر به گردن آنهایی ست که اجازه نمایش فیلم در مجرای قانونی را ندادند. 

- ما همین امروز هم حاضریم فیلم را نه با ۲۰ اصلاحیه که با ۶۰ اصلاحیه اکران کنیم و معتقدم در همین شرایط هم نمایش فیلم در سالن های سینما یک اتفاق ویژه خواهد بود چون بسیاری از مردم که فیلم را دیده اند می خواهند هزینه آن را پرداخت کنند و پیام های زیادی در این باره برای من و سعید آمده هر چند باز هم می گویم تماشای فیلم برای هر مقام دولتی حرام بوده چون هم از قاچاقچی حمایت کرده و هم به سرمایه گذار داخلی ضربه زده است!

- نسخه اصلی برادران لیلا ۲۵۰ دقیقه است و می توانیم با یک مونتاژ مجدد در قالب مینی سریال هم آن را عرضه کنیم،فیلمبرداری این کار ۵ ماه طول کشید و هزینه ساخت آن ۳۰ میلیارد تومان بوده و جز آثار گران قیمت سینما بود. فقط فیلمبرداری سکانس عروسی فیلم ۱۵ روز طول کشید.

سینمامعیار با اجرا و سردبیری امیرعباس صباغ پنجشنبه ها ساعت ۱۴:۳۰ الی ۱۵:۴۰ بصورت مستقیم از رادیو گفتگو پخش می شود. 

منبع: کافه سینما
کد مطلب: ۳۶۷۰۷۸
لینک کوتاه کپی شد

پیوندها

دیدگاه

تازه ها

یادداشت